“Dilemma… Nog maar 10 vakantiedagen over. Wordt het Cuba of Aruba? Of misschien 2 korte stedentrips?” Wij werkende Nederlanders hebben zo’n 27 vakantiedagen. Niet slecht, maar in dit YOLO-FOMO tijdperk is het lastig kiezen. En hier gaat 27 Vakantiedagen om. Hoe kies je tussen al die aantrekkelijke bestemmingen? Ik belde met de 30-jarige journalist Johannes Keuning, oprichter van 27 Vakantiedagen voor een kort interview.

Find the English summary at the bottom of this article

Interview Johannes Keuning van 27 Vakantiedagen

Hoe kwam je het op het idee voor 27 Vakantiedagen?

Vier jaar geleden werkte ik voltijd en had maar een beperkt aantal vakantiedagen. Deze vakantiedagen probeerde ik altijd optimaal te benutten door één keer drie weken ver op reis te gaan, één keer een week naar bijv. Marokko en dan nog enkele weekend trips. Ik probeerde mijn omgeving ook vaak te overtuigen om mooie (verre) reizen te maken en op die manier ontstond het idee voor een boek.

Na het succesvolle boek kwam de populaire Facebook pagina (30.000+ fans), de kalender en nu de website. Geen logische volgorde?

Nee, de volgorde klopt dus niks van. Mede door het succes van het boek en de Facebook pagina ging ik toch over een website nadenken, maar ik wilde iets anders. Iets nieuws. Iets unieks.

Zo kwam ik uiteindelijk op het idee om landen te gaan reviewen. Er zijn talloze review sites zoals Zoover en Tripadvisor e.d., maar daar ga je pas heen als je al weet dat je naar Marokko of (specifieker nog) Marrakesh gaat. Wij zitten een niveau hieronder. Wij zitten op het niveau waarbij je twijfelt over naar welk land je op vakantie zal gaan.

Overigens review je bij ons niet zozeer het land -dat zou een beetje cru zijn-, maar jouw ervaring in dat land. De ene kan een rot vakantie gehad hebben in Vietnam terwijl de andere het helemaal fantastisch vond. Het gaat uiteindelijk om het gemiddelde.

Welk land zou bij jou het hoogst scoren op alle gebieden?

Toch Thailand met Marocco als goede tweede (na even nagedacht te hebben)

Hoe heb jij je vakantiedagen de afgelopen tijd besteed?

Naast enkele kortere trips ben ik 16 dagen naar Jamaica geweest en 10 dagen naar Thailand. Volgende week zit ik een weekend in Edinburgh en de week erna in Split en Sarajevo.

Heb je al ideeën voor volgende stappen?

Op dit moment wil ik 27 Vakantiedagen verder optimaliseren. Zorgen dat de keuze nog makkelijk wordt.  En wie weet… misschien gaan we ooit internationaal.

Interview Johannes Keuning foto27 vakantiedagen copy

Je bent hier nu al enkele jaren mee bezig. Wat is de leukste reactie die je ooit van een lezer hebt gekregen?

Bijvoorbeeld dat iemand letterlijk vanuit Fez (Marokko) een berichtje stuurt dat ie het daar fantastisch heeft en dat hij zonder 27 Vakantiedagen nooit op het idee was gekomen. Verder krijg ik veel positieve reacties op de Facebook pagina. Mensen worden vrolijk van de mooie reisfoto’s die voorbij komen.

Wanneer is de launch?

De website staat al online, maar hier en daar moeten nog bijv. landen toegevoegd worden. Ik verwacht eind september-begin oktober de officiële aankondiging te kunnen doen. 

Het lijkt er dus op dat Bunch of Backpackers een KLEINE PRIMEUR te pakken heeft ;)

Dank voor het interview Johannes en succes met de website!  

BoB’s ervaring met 27 Vakantiedagen

27 Vakantiedagen is prachtig om te zien en brengt je meteen in een reisstemming! Zelf vulde ik natuurlijk ook al enkele landervaringen in over Kenia, Peru en China. Het is heerlijk om terug te denken aan die mooie reizen en om je persoonlijke tips (al heb ik BoB) kwijt te kunnen. De eerste positieve reactie van een mede-reizigster op mijn Peru tips is al binnen en dat is natuurlijk altijd leuk! Ook heb ik door 27 vakantiedagen al weer wat ideeën op gedaan voor nieuwe reizen. Misschien toch een keer naar Sri Lanka wat maar liefst een 8,8 gemiddeld heeft en vol positieve reiservaringen zit. 27 Vakantiedagen is een echte ‘page turner’, vanaf elke ervaring en land wil je doorklikken naar de volgende!

Nog meer reisinspiratie nodig? Neem hier eens een kijkje naar de top 10 reisbestemmingen van Westwing.nl!

English summary: Interview Johannes Keuning, founder of 27 Vakantiedagen (which translates into 27 Vacation Days) which is a new travel website helping you decide which holiday country suits you best on basis of experiences of other travelers. The official launch of the website is planned at the end of September. At the moment the website is only available in Dutch. 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.