Je zou denken dat je na al die voorgaande jaren een expert bent geworden in het inpakken van je spullen en het managen van je tijd, maar soms komt er toch nog heel wat stress en chaos bij kijken. Een goed begin is het halve werk, dus zorg ervoor dat jij dit jaar met een relaxt gevoel op reis gaat. Met de volgende zeven tips moet dat zeker goedkomen!

Geschreven door gastauteur Ilse. This article is only available in Dutch. 

Tip 1. Een goed begin is het halve werk
Voorbereiding is belangrijk! Aangezien, we elk jaar wel een keer op reis gaan, is het zeker een aanrader om een standaard lijstje te maken dat je elke keer weer opnieuw kunt gebruiken. Aan de hand van dit lijstje zal je die kleine dingetjes, zoals een wereldstekker, zonnebril, koptelefoon, fototoestel, een externe accu voor je telefoon vanaf nu nooit meer vergeten!

My Suit Suit on a weekend trip!

Tip 2. Voorkom een haastige start
Tussen het moment van vertrek en aankomst kan nog heel wat mis gaan. Een gemiste bus of trein naar het vliegveld, in de file tijdens het spitsuur of boarding passen kwijt raken tijdens het inchecken. Om deze rampscenario’s te voorkomen, zorg je ervoor dat je ruimschoots vertrekt en je een file of OV vertraging kunt permitteren. Daarnaast is het verstandig om een kleine cross-over tas te dragen, zodat je alle belangrijke papieren en pasjes direct bij de hand hebt. Je kan evt. ook kiezen voor een moneybelt of een handige telefoonhoes met vakjes voor pasjes aan de binnenzijde.

Tip 3. Zorg voor amusement tijdens je reis
Backpacken is veel onderweg zijn. Mocht je de prachtige landschappen die voorbij razen toch even zat zijn, zorg er dan voor dat je bijv. je MP3 speler of een boek bij je hebt. De ‘flashpackers’ onder ons, kunnen natuurlijk ook genieten van hun tablets of laptops. Zorg voor voldoende series en films op je tablet, zodat je er de hele reis, en eventueel ook de terugreis, mee vooruit kunt.

Tip 4. Hou Google Maps achter de hand
Al heeft de heerlijke ouderwetse papieren kaart of gewoon de vragen onze voorkeur, toch kan Google Maps handig zijn tijdens de vakantie. Wist jij dat je deze app ook in een offline modus kunt gebruiken? Voor vertrek download je de kaart van het stadje op je smartphone en stippel eenvoudig je route uit. Als de kaart eenmaal gedownload is, kun je deze in offline modus gewoon weer openen en alsnog de weg aflezen.

manouk bob

Tip 5. Ga even offline.
Je smartphone gebruiken om whatsappjes te lezen en je werkmail in de gaten dragen niet echt bij aan een ontspannen reis. Zorg er daarom voor dat jouw werkmail tijdelijk uitstaat en dat alle werk-gerelateerde belletjes direct doorgaan naar de voicemail.

Tip 6. Bewaar je spullen op een veilige plek.
Tijdens een reis gaan er tegenwoordig vaak een hoop waardevolle spullen mee zoals een tablet, een spiegelreflexcamera, smartphone, portemonnees en sieraden. Er zijn een aantal opties om je spullen veilig te bewaren. Gebruik de kluis van het het hostel of in je hotelkamer of beter nog, neem een draagbare reiskluis (zie hier mijn review van de Pacsafe reiskluis) mee.

Tip 7. Geniet optimaal

Dit is natuurlijk de belangrijkste reistip. Plan dingen die je thuis niet zo snel zou doen. Ga duiken, skydiven of bungee jumpen. Doe een kookworkshop. Proef exotische kruiden. Ga van de begane paden af. Praat met iedereen. Zorg ervoor dat jij thuiskomt met onvergetelijk herinneringen!

Bunch of Backpackers teamed up met Smartphonehoesjes.nl voor dit artikel.

Lees ook:
Hoe bewaar je je geld veilig op reis?
Hoe selecteer je de ideale backpack? 
Mijn inpaklijst voor 6 maanden backpacken

4 COMMENTS

  1. Super handig artikel. Over 2 weken ga ik op vakantie en daarbij kan ik het heel goed gebruiken. ook staat er nog een backpackreis op de wishlist. Ontspannen op reis gaan is zo fijn! Normaal hebben we vaak stressruzies van tevoren. Dat is ook niet zo’n fijne start..

  2. Fijne tips! Alhoewel voorbereiding (qua leuke plekjes/bezienswaardigheden uitzoeken) bij mij niet altijd even goed werkt. Volgende week ga ik naar Colombia en ik heb nu al keuzestress waar ik allemaal naartoe wil gaan haha!

  3. Nog een misschien belangrijke tips die ik als heel fijn heb ervaren is een taalcursus volgen voor dat je op vakantie gaat. Dan kun je zorgeloos bij voorbeeld vega gerechten bestellen en vragen of ze het vega kunnen maken. Super ideaal toch

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.