Introductie Ardennen

Wie denkt dat je ver moet reizen voor een actieve en unieke vakantie, is vast nog nooit in de Ardennen geweest. Het bosrijke Belgische laaggebergte, net over de grens bij Maastricht, is een waar paradijs voor de liefhebber van outdoor-activiteiten, natuurschoon en overnachten in de buitenlucht. Ontdek, ervaar en verleg je grenzen om vervolgens in één van de spa’s helemaal tot rust te komen en alle stress van thuis van je af te laten glijden. Vergeet voor je reis niet je backpack goed af te stellen, zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt en ga vooral niet te zwaarbepakt op pad. Vind hier alvast enkele nuttige tips hoe je je backpack kan inpakken.

Geschreven door gastauteur: Stijn 

Uitdagende routes, wonderlijke vergezichten

Speciaal voor wandelliefhebbers zijn in de Ardennen diverse, uitdagende routes uitgestippeld. Of je nu een echte kilometervreter bent of samen met je partner een romantisch onderonsje wilt beleven; elke backpacker komt aan z’n trekken. Klim en klauter vanuit het plaatsje Malmedy naar de waterval van de Bayehon en geniet van prachtige vergezichten, ga op ontdekkingstocht in de vele historische dorpjes als Dinant, Limbourg en Wéris en ervaar waarom vele kunstenaars als een blok gevallen zijn voor dit schitterende stukje België. Daal je af in de grotten van Han, dan is dat ondanks de aanwezigheid van een ervaren gids een hele beproeving.

Klimmen en kanoën: actief in de ardennen

Naast een overdaad aan wandelroutes, zijn de Ardennen ook voor de fan van sportieve uitdagingen de ideale bestemming. Zo kun je een mountainbike huren om de omgeving te verkennen en begrijp je al fietsend op je racefiets waarom België de bakermat van het wielrennen wordt genoemd. De heuvelachtige fietsroutes zijn een test voor je kuiten, maar wat je ogen voorgespiegeld krijgen maakt deze inspanning de moeite waard. En dan hebben we het nog niet eens gehad over rotsklimmen, abseilen, raften en kanoën! Bij dit soort activiteiten is het overigens handig om ingedekt te zijn bij eventuele ongelukken.

Overnachten op stand of in het boerenland

Na een drukke, enerverende dag wil je niets liever dan ’s avonds je wandelschoenen uittrekken en met een goed glas wijn alle ervaringen rustig laten bezinken. Dan is het goed om te weten dat je in de Ardennen volop keuze hebt uit overnachtingsmogelijkheden. Kleine campings, idyllische B&B’s, landelijke logeerboerderijen, luxe hotels; voor een goede nachtrust kun je overal terecht.

Wil je echt één worden met de natuur en vanaf je luchtbed naar de sterrenhemel turen? Dan kun je ook wildkamperen. Ideaal voor avontuurlijke backpackers! Officieel is dit niet toegestaan, maar als je een plaatselijke boer om toestemming vraagt vinden zij dit vaak geen enkel probleem. Lees hier onze kampeertips (in het Engels).

Bunch of Backpackers teamed up with Hema voor dit artikel.

Lees ook: 
Inpaklijst voor 6 maanden backpacken
Tips and tricks voor het inpakken van jouw backpack!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.