Wanneer je op zoek bent naar een leuke stad in Nederland om met een groep vrienden naar toe te gaan voor een dag of een weekend, dan is Den Haag echt een aanrader. De stad is prachtig en er is ontzettend veel te zien, te doen en te beleven. Rachel bezocht Den Haag voor een dag: lees hier haar verslag. 

Geschreven door Rachel Cook

Samen met een groep vrienden heb ik twee weken geleden een bezoekje gebracht aan Den Haag. We startte de dag in Scheveningen. Wat een ontzettend mooi strand, en met alle chille beachclubs en barretjes op het strand ook erg gezellig. Heerlijk om even uit te waaien. Mocht je Den Haag overigens met het openbaar vervoer bezoeken, dan kan je het Scheveningse strand ook makkelijk met de tram bereiken.

Niet alleen het strand van Scheveningen moet je gezien hebben, ook het centrum van Den Haag heeft tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Breng bijvoorbeeld ook eens een bezoekje aan het prachtige Binnenhof wat gebouwd is in de 13e eeuw en waar nu het kantoor van de minister president en de eerste en tweede kamers gevestigd zijn.

Terrasje Den Haag

Tijdens ons dagje uit hebben we heerlijk wat gegeten en gedronken bij een gezellig en hip cafeetje Cafe Bloem genaamd, wat langs het Binnenhof gelegen is. Na een lekkere koffie en een heerlijk stuk zelfgemaakte taart zijn we door het centrum van de stad naar China Town gelopen. Daar is het net alsof je echt door een Chinese stad loopt. Ook was het erg leuk om Paleis Noordeinde en het Vredespaleis eens te zien. Paleis Noordeinde is helaas niet open voor bezichtiging, maar het Vredespaleis wel.

Om de dag af te sluiten hebben we Cafe de Paas bezocht. Dit cafe staat ligt aan de “Dunne Bierkade” (jaja, de naam zegt het al) en is bekend om alle heerlijke verschillende bieren die er te krijgen zijn. Er staan maar liefst 184 verschillende bieren op de kaart! Een paar heerlijke biertjes met wat lekkere snacks waren dan ook een zeer goede afsluiter van dit erg leuke en zeer interessant dagje uit in Den Haag.

Om vanuit het zuiden van Nederland naar deze stad af te reizen hadden we overigens bij Thrifty een auto gehuurd. Het hebben van een auto bij een bezoek aan Den Haag is echt een aanrader aangezien er ook om de stad heen bezienswaardigheden zijn die anders niet makkelijk te bereiken zijn, zoals bijvoorbeeld het strand van Scheveningen.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Thrifty autoverhuur. Bunch of Backpackers werkt soms samen met bedrijven om de website te onderhouden. Vanzelfsprekend plaats ik alleen artikelen die passen bij de website. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.