Deze inpaklijst, mede gebaseerd op vele jaren backpack ervaring, heb ik samengesteld voor mijn reis naar Zuidelijk Afrika en de ‘Zijderoute’. Vroeger reisde ik altijd licht, maar deze keer gaan er kampeerspullen en extra electronica mee. De inpaklijst is specifiek bedoeld voor reizen naar Zuidelijk Afrika en de Zijderoute landen. Dit betekent dat ik voorbereid moet zijn op:

 • Extreem hete dagen
 • Watersport
 • Hiken / safari
 • Bedekte kleding (bijv. lange broeken, shirts met lange mouw en een hoofddoek)
 • Beperkte toegang tot schoon water (in sommige delen van Afrika en Centraal Azie)

Ik zal deze ultieme inpaklijst voor 6 maanden backpacken updaten na mijn trip! Voor diegenen die geïnteresseerd zijn, heb ik achter sommige producten het merk gezet.

Vind de Engelstalige versie van dit artikel hier. 

Backpack spullen

Lees meer over Het Kiezen Van Een Backpack hier! Gedurende de dag draag ik vaak een kleine schoudertas samen met een rugzak of een canvas ‘totebag’. Ik zal deze komende reis waarschijnlijk ook starten met het dragen van een money belt. De Pacsafe 5L kluis is handig voor je waardevolle spullen. Ik ben groot fan van minizaklampen. Ik maak ze vaak vast aan mijn tas of broek, zodat ik er altijd eentje bij mij heb.

 • Backpack 65 L (Fjallraven)
 • Transport / Regen hoes 2 in 1 (Lowland)
 • Dagrugzak 24 L (Osprey)
 • Kleine schoudertas (second-hand)
 • Geldbuidel
 • Secret bra pouch 
 • Canvas tote bag (O My Bag)
 • Slotje
 • Pacsafe 5L reis kluis
 • Touw / waslijn
 • Mini zaklamp
 • Hoofdlamp
IMG_6272
Backpack spullen – Inpaklijst voor 6 maanden backpacken. ©Bunch of Backpackers
Kleding

Ik geef de voorkeur aan kleding stukken die makkelijk combineren en niet te veel ruimte in beslag nemen. Een kleurige sjaal is handig voor ruimten met air-conditioning, het bedekken van je armen tegen de zon en voor het opvrolijken van je outfit. Met name tijdens solo reizen kleed ik me bescheiden.

 • 1 ‘outdoor’ broek
 • 1 harem broek
 • 1 korte broek
 • 1 spijkerbroek
 • 5 simpele tshirts
 • 1 dunne jumpsuit
 • 1 vest
 • 1 waterdichte jas (The North Face)
 • 1 dunne sjaal
 • Bikini / board shorts 
 • Ondergoed
 • Sokken
 • Pyjama
 • Pet
 • Zonnebril
IMG_6283
Kleding – Inpaklijst voor 6 maanden backpacken. ©Bunch of Backpackers
Schoenen

Voor backpack reizen heb je vaak aan drie paar schoenen voldoende!

 • Waterproof hiking shoes (Hanwag)
 • Flipflops (I Panama)
 • Walking sandals (Keen)
Shoes - Packing list 6 months of backpacking. ©Bunch of Backpackers
Schoenen – Inpaklijst voor 6 maanden backpacken. ©Bunch of Backpackers
Toiletspullen / gezondheid  

Toiletspullen nemen altijd zo veel plek in beslag! Aangezien ik altijd veel last heb van muggenbeten, neem ik extra veel anti-muggen producten mee. Dit is de eerste keer dat ik ook waterdesinfectans mee breng, aangezien dit mogelijk handig is voor Zuidelijk Africa.

 • Shampoo 2 in 1
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Deodorant
 • Dag creme inc SPF 50 
 • Anti-muggen spray 5x (Care Plus)
 • Make-up (eyeliner, mascara) 
 • Reinigingsdoekjes
 • Spiegeltje
 • Pincet, nagelschaartje en scheermesje
 • Kleenex
 • Lippenbalsem met SPF (Care Plus SPF 50)
 • Waterproof zonnebrand creme (Care Plus SPF)
 • Handen desinfectans
 • Borstel / kam
 • Anti-diarree / ORS / reistabletten
 • Indien nodig: andere medicatie / tampons 
 • Kleine plastic tasjes
 • 1 fles lenzenvloeistof en nachtlenzen
 • Hadex water desinfectans (Care Plus)
 • Hammam doek
 • Toilet tas (Burton / Smaak Amsterdam, via travelbags.nl)
Toiletries - Packing list 6 months of backpacking. ©Bunch of Backpackers
Toiletspullen – Inpaklijst voor 6 maanden backpacken. ©Bunch of Backpackers
Electronica

Ik kan niet meer zonder mijn spiegelreflex camera! Ook heb ik sindskort een GoPro, maar tot nu toe vind ik twee camera’s veel ‘gedoe’. Zoals altijd, neem ik geen laptop of tablet mee. Iemand tipte me om silica zakjes bij mijn elektronica te bewaren. Ik neem normaal gesproken ook graag een polaroid camera mee, maar helaas is daar deze keer te weinig ruimte voor.

 • Foto camera met twee lenzen (Ik heb een DSLR Canon Rebel T2i 550D, een 17-50 mm Tamron lens en een 18-200 mm Canon lens)
 • Video camera (Ik heb de GoPro 4 Silver met GoPro chest mount en 3 in 1 mount)
 • Geheugenkaartjes (I have een MobiPro Eyefi 32 GB kaartjes en diverse Sandisk kaartjes)
 • Bijhorende kabels/laders 
 • Iphone 5
 • Mobiele hard schijf
 • Powerbank
Kampeer uitrusting

De eerste keer dat ik ga kamperen. Een aantal andere bloggers gaven me al een aantal goede kampeer tips voor beginners!

 • Tent (Nordisk Light Weight)
 • Matje (Sea to Summit Ultra Light Weight)
 • Slaapzak (Macpac Escapade 150)
 • Zijde liner (Cocoon)
 • Extra haringen
 • Mini herstel setje
Camping gear - Packing list 6 months of backpacking. ©Bunch of Backpackers
Kampeer spullen – Inpaklijst voor 6 maanden backpacken. ©Bunch of Backpackers
Documenten /geld /boeken

Lees ook het artikel: How to Keep Your Money Safe While Traveling.

 • Betaalpassen (1x VISA, 1x Mastercard and 2x Maestro)
 • E-dentifier
 • Padi pas
 • Internationale verzekering pasjes (kopie online)
 • Extra kopietjes van mijn paspoort en betaalpassen (inc. informatie over evt. blokkeren) (kopie online)
 • Vlucht tickets (also online)
 • Vaccinatie informatie
 • Extra pasfoto
 • Pen en notebook
 • Paspoort 
 • USD
 • Reisgids (Ik heb de Lonely Planet Southern Africa, en tevens de Lonely Planet South Africa en Namibia/Botswana als PDF op mijn telefoon)
 • Leesboek (Ik neem ‘De lange weg naar de vrijheid mee’)
Documents / books - Packing list 6 months of backpacking. ©Bunch of Backpackers
Documenten / boeken – Inpaklijst voor 6 maanden backpacken ©Bunch of Backpackers
‘Istanbul pakket’ inpaklijst

Mijn vrienden zoeken mij op in Istanbul. Hierdoor kunnen zij een apart pakketje meenemen specifiek voor het Zijderoute gedeelte van mijn reis.

 • Lonely Planet Turkey
 • Lonely Planet Iran
 • Lonely Planet Central Asia
 • 1 lange blouse met lange mouwen
 • Kaftan
 • Legging
 • Dunne zwarte pashmina
 • Water filter
 • Toiletspullen

De laatste stap is natuurlijk het inpakken van de backpack zelf! Het lijkt allemaal gelukkig redelijk te passen. Tips voor het inpakken vind je hier!

Care Plus en Travelbags.nl hebben enkele van bovengenoemde producten gesponsord. Meningen geuit in dit artikel zijn, natuurlijk, van mijzelf. 

Mis je nog iets in deze inpaklijst?

3 COMMENTS

 1. Waaaah ik ben zo benieuwd naar je avontuur! :) Volgens mij kan ik zo snel niet iets bedenken dat je nog mist.. Minizaklampen zijn the best. Inderdaad veel geheugenkaartjes mee haha! Ik heb er meestal een stuk of 5 bij me en zelfs daar heb ik soms niet genoeg aan.. :p Ik neem zelf altijd nog een drysack mee, voor het geval ik op een boot zit (en de kleine versie kun je gebruiken om je telefoon en wat geld in te doen als je in je eentje gaat zwemmen). Have fun met het inpakken! :)

 2. Ha Jessica! Ja, misschien is een kleine drysack nog wel handig! Haha, maar weet iets extra’s om mee te nemen ;) Als ik ga zwemmen, dan doe ik mijn kostbare heden denk ik in mijn reiskluis op een veilige, droge plek! Maar dank voor de tip! Zat wel over te twijfelen!

 3. Ik zou hier nog iets aan toevoegen. Een solar charger voor je elektronica! Heel handig als je in the middle of nowhere bent :).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.