Ik vind vliegen heerlijk. Het is voor mij, zeker na een week van hard werken, de ultieme ontspanning. De smartphone gaat even weg -je kan toch niet zo veel zonder wifi-, de headphones gaan op en de ogen dicht. Wat er verder in het vliegtuig gebeurd gaat grotendeels langs me heen. Zo ook die belangrijke veiligheidsinstructies.

KLM heeft, omdat deze veiligheidsinstructies nou juist zo belangrijk zijn, veel werk gestoken in hun laatste ‘flight safety’ filmpje. Geïnspireerd op de wereldberoemde Delfts Blauw schildertechnieken en met een eigen KLM stewardess als model, creëerden ze een zogenaamde stop-motion film. Voor deze film werden meer dan duizend tegeltjes met de hand beschilderd in Delfts Blauw stijl. Vervolgens werd van elk tegeltje een opname gemaakt volgens de stop-motion techniek. Het resultaat? Een originele en creatieve ‘flight safety’ film waar je graag naar kijkt!

KLM blijft mij positief verrassen met hun originele campagnes en oog voor detail. Van de #HappyToHelp campagne enige tijd geleden tot de kleine stroopwafeltjes in Delft Blauw verpakking die soms op vluchten worden uitgedeeld en de leuke fietsjes en molentjes op de zijkant van drinkbekers.

Het nieuwe ‘flight safety’ filmpje wordt vanaf 1 november op alle intercontinentale vluchten van KLM vertoond. Ga jij binnenkort met KLM vliegen? Dan ben jij een van de eersten die dit filmpje ziet! Hieronder alvast de preview!

Bunch of Backpackers teamed up met KLM voor dit artikel!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.