Er is een nieuw hostel in Rotterdam: King Kong. Nu al een baas onder de hostels met zo’n naam! King Kong Hostel ligt midden in de bruisende Witte de Withstraat. Een toplocatie, omdat de Witte de Withstraat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot hèt uitgaansgebied van Rotterdam. Met deze toplocatie en met Rotterdam in de ‘top 10 steden 2014’ van de Rough Guide belooft King Kong Hostel een groot succes te worden. Bunch of Backpackers was aanwezig bij de feestelijke ‘Sleepover Opening’.

Find the English post about King Kong here.

Dit kan beter…

“Ik heb in veel hostels geslapen en dacht: Dit is kut. Dit kan beter.” vertelt Ron Sterk, mede-eigenaar van King Kong Hostel. We zitten aan een van hun gezellige picknick tafels. “Een hostel moet schoon en veilig zijn. Grote lockers, niet van de kleine. Een goede douche.” Zo groeide het idee voor King Kong.

Ron Sterk is Rotterdammer en bekend van twee eerdere creaties in de Witte de With: de Witte Aap en de NRC. De Witte Aap werd in 2009 nog uitgeroepen tot het beste cafe ter wereld  door de Lonely Planet. Dat Ron iets met de Witte de With heeft is dan ook geen geheim en deze straat is een logische locatie voor King Kong. “De Witte de With zit vol diversiteit, creativiteit en talent” glimlacht Ron. Het is zijn favoriete plek in Rotterdam.

Lobby King Kong Hostel. ©Bunch of Backpackers.
Lobby King Kong Hostel. ©Bunch of Backpackers.

Van seksclub tot hostel

De groene neon-verlichte letters zorgen ervoor dat King Kong Hostel niet te missen is in de Witte de With. In het infameuze gebouw van King Kong zaten vroeger o.a. een tatoeageshop, een illegaal casino en een seksclub. Joël Ferdinandus, general manager van King Kong mèt hoed, laat trots zien dat veel oude elementen uit deze tijd nu verwerkt zitten in het interieur van het hostel zoals bijvoorbeeld de spiegels die afkomstig zijn uit de seksclub.

King Kong Kunst

Het interieur van het hostel is uniek. Het is een combinatie van sjieke vintage en industrieel, maar bovenal echt Rotterdams door de vele invloeden van Rotterdamse kunstenaars. In de boom voor het hostel hangt werk van de Rotterdammer Sander Bokkinga. Een werk dat volgens sommigen de potentie heeft om ‘het Manneke Pis’ van Nederland te worden *knipoog*.

Kunstwerk Sander Bokkinga. ©Bunch of Backpackers.
Kunstwerk Sander Bokkinga. ©Bunch of Backpackers.
Kunst in King Kong Hostel. ©Bunch of Backpackers.
Kunst in King Kong Hostel. ©Bunch of Backpackers.

Apenkooien op de zolder

In het hostel hebben alle kamers thema’s met elk een individueel cool design. Wij sliepen op de gigantische zolderloft met vintage gymspullen en een grote afbeelding van Mohammed Ali. Het risico van deze kamer is dat het ‘s nachts wat gehorig kan worden door de open ruimte en de eventuele nachtelijke apenkooisessies die ongetwijfeld gehouden zullen worden door jonge enthousiaste dronken gymnasten.

Heb je dus behoefte aan iets kleinschaligers, dan biedt King Kong Hostel o.a. de 2-persoons Lovers Loft, een 2-persoons Mini Loft en 4-8 persoonsslaapzalen. Alle bedden zijn voorzien van een bedlampje, een grote kist om je backpack in op te bergen (eigen slotje meebrengen) en een eigen stopcontact in je kist. Er zijn ook 2,10 meter bedden (voor de lange mensen onder ons), kleine doorkijkluikjes in de muren en op sommige kamers een LP-speler met LP’s. Deze weldoordachte details maken King Kong zo bijzonder.

Een 2-persoonskamer van het King Kong hostel. ©Bunch of Backpackers
Een 2-persoonskamer van het King Kong hostel. ©Bunch of Backpackers

De ‘Kater’ kelder

Echter, de kans dat je veel tijd op je kamer door brengt is klein. King Kong heeft een heerlijke lobby met chille banken en wifi, een miniwinkel (24h-automaten), een doe-het-zelf-keuken, een groene daktuin voor een zomerse BBQ avond, stadsfietsen, een gezellige leestafel en een zogenaamde relax ‘kater kelder’ mèt karaokeset en bioscoop. De ‘kater kelder’ is dè plek om te herstellen na een avondje stappen in de Witte de With. Je kan er heerlijk relaxen, een slechte komedie kijken of onder leiding van bijv. Willem Philipsen (King Kong crew) schaamteloos aan de karaoke. Verder zijn er plannen voor een eigen limonadebar!

Uitleg over het ontbijt bij het King Kong Hostel.
Uitleg over het ontbijt bij het King Kong Hostel.

Ook voor de solo-reiziger

King Kong Hostel is niet alleen voor grote groepen geschikt, maar ook voor solo-reizigers. Door de grote picknicktafels is contact snel gelegd. Op een steenworp afstand van de koopgoot (het Rotterdamse winkelgebied), het museumpark en het Centraal Station biedt King Kong Hostel de perfecte uitvalsbasis om ‘Roffa’ te verkennen (tip: huur een fiets). Verder is er in de Witte de Withstraat zelf ook genoeg te doen met vele kunstgalerijen, gezellige restaurants, hippe modewinkels en de beste barretjes.

Drukte voor het hostel. ©Bunch of Backpackers.
Drukte voor het hostel. ©Bunch of Backpackers.

Tips van locals

De staf van King Kong Hostel bestaat voornamelijk uit Rotterdammers, met hart voor hùn stad en klaar om tips te geven: van nieuwe hippe pop-up winkels, goede feestjes en de beste sightseeing spots, ze weten alles. Matthijs Jansen (King Kong crew), die zelf ook veel gereisd heeft, vraagt altijd aan de gast wat voor interesses ze hebben en geeft ze op basis daarvan tips. “Als iemand van architectuur houdt, dan stuur ik ze bijv. naar het NAI of de nieuwe markthal”.

After-en met Ted

Het einde van de avond lijkt in zicht. Echter, wij gaan natuurlijk nog even naar de secret afterparty in kamer 1.05 met rode muren, teddyberen en Rotterdamse clubheld Ted Langenbach. Zoals Elisa uit Engeland in mijn oor tettert tijdens het feestje “This hostel is amazing. We love it! Everyone is nice. They even made us popcorn!”. En wij zijn het er mee eens.

Bunch of Backpackers Plan voor een topavond waarna je zo terug naar je bedje in King Kong kan rollen:

17.00 Borrel bij de NRC.
18.00 Italiaans eten bij Oliva of een hamburger bij de Hamburg.
20.00 Kroegentocht Proeflokaal Reijngoud, Tikibar, De Witte Aap & Het Zwarte Schaap.
00.00 Terug naar de NRC om in de kelder te dansen en zweten.
01.30 Blender.
04.00 Afzakker bij de Oase Bar.
05.00 Broodje bij de Warung Mini of kapsalon bij Tel Aviv.

King Kong Hostel details:

Website: www.kingkonghostel.com
Telefoon: +31 (0)10 8188778
Bedden vanaf 16,50 euro

We zijn nieuwsgierig naar de ervaringen van de eerste gasten! Laat je in de comments je review van King Kong Hostel achter? 

Kijk ook eens bij de andere accommodaties (Engelstalig)!

12 COMMENTS

  1. Het artikel is zo leuk geschreven dat je er wel een bezoekje móet brengen als backpacker. Het beschrijft precies de aantrekkelijkheid van Rotterdam.
    Aanrader!

  2. Jaaa, zo leuk! Ik zat ‘helaas’ in de Filipijnen, dus kon niet komen. Maar ga ‘m binnenkort nog testen! Ziet er tof uit!

    Ik heb nog een uitgebreide reactie op jouw reactie bij mijn blogpost (lekker duidelijk) gegeven, maar weet niet of je daar een melding van krijgt. Dus bij deze :-)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.